Izvor: Blic, 23.Sep.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Svetska banka će finansirati infrastrukturu

Srpski premijer Mirko Cvetković izjavio je danas da je Svetska banka spremna da finansira projekte infrastrukture u Srbiji, među kojima je i saobraćajni Koridor 10.

Cvetković je novinarima posle sastanka s predstavnicima Svetske banke rekao da će kreditiranje infrastrukturnih projekata biti novina u odnosu na pozajmice koju je u prethodnih nekoliko godina ta banka davala Srbiji.

Predstavnici Svetske banke su, prema njegovim rečima, istakli da je makroekonomska stabilnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uslov te međunarodne finansijske institucije za kreditiranje projekata u Srbiji.

"Srbija je preuzela obavezu da utvrdi prioritete u infrastrukturi i to za svaku godinu u naredne tri do četiri godine, i obavesti Svetsku banku koliko će novca iz budžeta biti moguće izdvojiti za te potrebe", naveo je Cvetković.

Zamenik predsednika Svetske banke za Evropu i centralnu Aziju Šigeo Kacu je istakao da Svetska banka daje podršku Srbiji kako bi bila konkurentna u svetskoj ekonomiji, ali i da projekti koje će finansirati poboljšaju život svakog građanina u Srbiji.

On je dodao da će poboljšanje infrastrukture u Srbiji pomoći razvoju srpske privrede i privlačenju stranih investitora.

Direktorka Svetske banke za jugoistočnu Evropu Džejn Armitidž je rekla da je Svetska banka zadovoljna saradnjom sa vlastima u Srbiju u realizaciji projekata koje Svetska banka kreditira i navela primer ulaganja u energetsku efikasnost kojim su obezbeđene godišnje uštede od 1,5 miliona dolara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.