Cvetković: Odoleli smo krizi

Izvor: B92, 29.Maj.2011, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Odoleli smo krizi

Beograd -- Premijer Mirko Cvetković izjavio je da je finansijski sektor u Srbiji odoleo posledicama svetske ekonomske krize i da je ostao stabilan.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije i dalje radi na jačanju poverenja građana u taj sistem.

On je podsetio da je zbog gubitka stare devizne štednje i velike inflacije u Srbiji u poslednjih 20 godina bilo izgubljeno poverenje u finansijski sistem.

Premijer je, međutim, ocenio da se ono vraća čemu doprinose i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vladine mere koje garantuju sigurnost depozita građana i privrede.

Cvetković je najavio da se razmatra mogućnost da i investicioni fondovi budu uključeni u sistem osiguranja depozita.

"Novi propisi koji bi uključili investicione fondove u sistem osiguranje depozita doprineli bi daljem očuvanju stabilnosti finansijskog sektora, a bili bi u skladu sa evropskom direktivom", rekao je Cvetković obraćajući se u Beogradu učesnicima konferencije "Evropskog foruma institucija za osiguranje depozita" (EFDI).

Konferencija se održava sutra i prekosutra u Beogradu a tema je finansiranje sistema osiguranja depozita i fondova za zaštitu investitora, što je od posebnog značaja za sprovođenje preventivnih mera za očuvanje finansijskog sektora.

Dvodnevni skup organizuje Evropski forum istitucija za osiguranje depozita u saradnji sa srpskom Agencijom za osiguranje depozita koja je garant svih depozita u bankarskom sektoru Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.