Cvetković: Manji porez za najsiromašnije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Mar.2009, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Manji porez za najsiromašnije

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da se zaboravlja činjenica da je cenzus za oporezivanje povećan sa 6.000 na 12.000 dinara i tako će oni sa najnižim platama novim merama biti manje oporezovani nego što je to do sada bio slučaj.

Cvetković je, na 47. međunarodnom sajmu automobila, objasnio da će svi koji imaju plate do nivoa prosečne izdvajati skromnu sumu na ime dodatnog poreza, a glavna povećanja su za one koji imaju plate iznad prosečne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i to je ono što se naziva solidarnošću sa najsiromašnijima.

On je dodao da je Vladin program kreditiranja, na ime potrošačkih i kredita za likvidnost, naišao na veliko interesovanje i da ima toliko zahteva da je predviđena kvota novca iscrpljena, pa će se kod novih mera, ona duplirati.

Cvetković je uveren da će građani koji uzimaju te kredite moći da ih vraćaju, jer je ostvarena stabilnost kursa, a novi iznosi poreza nisu visoki u toj meri da bi ugrozili one koji kupuju automobile.

Na pitanje o pregovorima sa ruskom stranom o izgradnji skladišta Banatski dvor, Cvetković je rekao da će o tome danas razgovarati sa predsednikom UO Gasproma Aleksandrom Medvedevim.

Videćemo kakva je situacija, ali pregovori ne teku intenzivno kao oko NIS, ali se poštuju rokovi, dodao je Cvetković.

Međunarodni sajam automobila je okupio više od 500 izlagača. Izlaže svih 38 najpoznatijih svetskih auto-kuća. Posetioci sajma imaće priliku da vide 48 premijera, kao i 35 modela koji se prvi put pojavljuju na našem tržištu. Najuspešnijim izlagačima biće uručene nagrade, a za posetioce su pripremljeni sajamski popusti i mnoge druge zanimljive prateće akcije.

Premijer Mirko Cvetković ocenio je da se ovogodišnji sajam automobila održava u vreme koje je najkritičnije za autoindustriju. On je ipak izrazio nadu da će svetska ekonomska kriza proći do sledećeg sajma.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.