Cvetković: Kraljevu 5 miliona RSD

Izvor: B92, 03.Nov.2010, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Kraljevu 5 miliona RSD

Kraljevo -- Premijer Srbije Mirko Cvetković kaže da će vlada u toku dana ili najkasnije sutra uplatiti kratkoročnu pomoć u iznosu od pet miliona dinara opštini Kraljevo.

Cvetković je naveo i da će još milion dinara biti uplaćeno za potrebe narodnih kuhinja.

Cvetković je na sednici Kriznog štaba u Skupštini opštine Kraljevo podvukao da je to samo kratkoročna pomoć koja će toj opštini biti uplaćena preko Ministarstva za državnu upravu i lokalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samoupravu.

Premijer je dodao da će vlada osim kratkorične pomoći pružiti i pomoć kada bude utvrđena procena štete.

Cvetković je dodao da u okviru kratkoročne pomoći vlada ima pripremljen građevinski materijal, krevete, stolice, garderobu i obećao da će to biti ispooručeno u dogovoru sa kriznim štabom u Kraljevu.

Premijer je nakon sednice Kriznog štaba obišao razrušene objekte u centaru grada i razgovarao sa građanima.

Cvetković je obišao i objekte koji su pretrpeli oštećenja u naselju Ribnica, kao i mesta u okolini Kraljeva.

Tom prilikom Cvetković je poručio da će Vlada nakon sveoobuhvatne procene štete i u skladu sa potrebama napraviti dugoročni program kako bi se pomoglo stanovništvu pogođenim zemljotresom.

Pratite specijal: NIS na berzi

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.