Cvetković: Izvozom do dugoročnog i održivog razvoja (VIDEO)

Izvor: S media, 04.Apr.2011, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Izvozom do dugoročnog i održivog razvoja (VIDEO)

Premijer Mirko Cvetković kaže da će Vlada ozbiljno da radi na podsticaju povećanja izvoza. Smatra da je to jedini način dugoročnog i održivog razvoja.

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da će vlada ozbiljno da radi na kreiranju podsticaja za povećanje izvoza, jer je to jedini način dugoročnog i održivog razvoj.

On je na skupu "Konkurentnost je ime igre" kazao da srpske kompanije mogu imati uspeha na inostranom tržištu samo sa konkurentnim >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << proizvodima.

Srbija i CEFTA: Suficit 180 miliona dolara

Cvetković: Konsolidacija preduzeća među prioritetima

Vivaldi forum na Mokroj Gori

Prema rečima Cvetkovića osnovna prepreka konkurentnosti srpske privrede je nedostatak finansijskih sredstava i zato Vlada Srbije radi na osnivanju razvojne banke i modelu restrukturiranja finansijskih obaveza preduzeća.

Premijer je naglasio da će Vlada Srbije nastojati da u što kraćem roku stvori predvidivo poslovno okruženje, skrati adminsitrativne procedure i unapredi efikasnost državne administracije.

Mirko Cvetković o prioritetima Vlade

Vlada je svesna uloge koju ima na povećanju konkurentnosti privrede, pre svega obezbedjivanju makroekonomske stabilnosti, intenziviranju reformi, uspostavljanju konkurentnog ambijenta, nastavku prikljućenja EU i privlačenju stranih direktinih investicija, kazao je premijer.

Za ostvarenje tih ciljeva, prema njegovim rečima, potrebna je saglasnost i zajednički rad vlade, privrednika, bankara, stranih i domaćih investitora i celokupne javnosti.

Premijer je naglasio i da je primarni cilj Srbije, sticanje kandidature za članstvo u EU do kraja godine.

Mirko Cvetković o modelu ekonomskog rasta

Prema rečima Cvetkovića Nacionalni savet za konkurentnost koji je organizator današnjeg skupa treba da nastavi da bude mesto stručnih razgovora, razmene iskustava države i privrede i koordinacija aktivnosti institucija na polju jačanja konkurentnosti domaće privrede.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.