Izvor: Blic, 27.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Inflacija u julu 0,6 odsto

Ministar finansija Mirko Cvetković izjavio je danas da će mesečna inflacija u julu biti 0,6 odsto.

Mesečna inflacija u junu bila je takođe 0,6 odsto, a u prvoj polovini godine ukupno 4,2 odsto. Ministar je izjavio da očekuje da će inflacija u ovoj godini biti na nivou očekivane od 6,5 odsto uz, možda, kako je rekao, "nešto probijanja".

"Svakako nećemo ući u nestabilnost koju će izazvti inflacija, niti ćemo dozvoliti da inflacija devalvira ono sto smo do sada postigli", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekao je Cvetković, koji je danas, u ime Vlade Srbije, sa direktorom Kancelarije Svetske banke u Srbiji Sajmonom Grejom potpisao Sporazume o kreditima za pet projekta u vrednosti od 192,5 miliona dolara.

Novac od kredita namenjen je za projekte rehabilitacije sistema za navodnjavanje i odvodnjavanje (50 miliona dolara), regionalnog razvoja Bora (43 miliona dolara), energetsku efikasnost u Srbiji (28 miliona dolara), rekonstrukciju puteva (50 miliona dolara) i za reformu poljoprivrede u tranziciji (21,5 miliona dolara).

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.