Crveni krst Vršca brine i o najstarijima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2018, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crveni krst Vršca brine i o najstarijima

Čitav oktobar je posvećen starijim licima, a kao i ranijih godina, tim povodom su predstavnici Crvenog krsta Vršac obišli svoje najstarije sugrađane.

Crveni krst Vršac ima više od 700 korisnika, a četvrtina njih pripada starijoj populaciji. Baka Leposava ima već punih 8 decenija, rođena je 1939. godine. Ima, kaže, rodbinu, ali niko od njih ne živi blizu, pa zavisi od svoje male penzije, i pomoći humanih ljudi. Poseta CK mnogo ju je obradovala.

"Devet hiljada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << imam, od toga platim struju, plin, malo nešto telefon imam da platim, i od toga malo se hranim, a jako sam bolesna. Ovo vam je puno hvala, to je sad prvi put da dobijem od Crvenog krsta", priča 79-godišnja Leposava Rakić.

Jovanka je radni vek provela u više vršačkih firmi, ali je zbog lošeg zdravstvenog stanja morala da prestane da radi. Duže vreme bila je prilično aktivna i u CK, pa su predstavnici organizacije, znajući u kakvoj je sada situaciji, posetili i nju.

"Mnogo mi znači što su došli. Ne mora niko ništa meni da da, ali evo ovako – lepa reč meni mnogo znači", navodi Jovanka Nikolić.

Iako ih, kaže, stvarno nije očekivala, paket osnovnih životnih namirnica i poseta obradovali su i 85-godišnju baka Nadu. Danas je organizovano 20-tak sličnih poseta, jer je, kako se ističe povodom Međunarodnog dana starih, 1. oktobra, ova populacija jedna od najugroženijih siromaštvom.

"Iz tog razloga, organizacija Crvenog krsta Vršac odlučila je da poseti određene porodice, odnosno domaćinstva u kojima žive pojedinci, i uručimo im određene poklone koji će im svakako značiti za neki naredni period za funkcionisanje u domaćinstvu", objašnjava sekretarka CK Vršac Suzana Cvetanović.

Čitav oktobar obeležava se kao mesec starih lica, u znak solidarnosti sa starijim osobama, pa će gradska organizacija CK u Vršcu tim povodom organizovati još niz aktivnosti posvećenih Vrščanima tzv. trećeg doba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.