Crnogorski ministar o izglasavanju nepoverenja Vladi: 19. avgust nije dan D

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Avg.2022, 10:59

Crnogorski ministar o izglasavanju nepoverenja Vladi: 19. avgust nije dan "D"

Potpredsednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede Vladimir Joković tvrdi da rasterećeno očekuju 19. avgust i izglasavanje nepoverenja izvršnoj vlasti Dritana Abazovića.

Uveren je, kaže, da će tog dana pasti maske, a da je SNP zadovoljan jer je ispunio svoje ciljeve. On je u jutarnjem programu "Dobro jutro Crna Goro" rekao da SNP nije dobila ponudu Demokratskog fronta o resetovanju odnosa parlamentarne većine od 30. avgusta.

"Doći će 19. avgust, sve će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << maske pasti, a mi bezbrižni, šampioni, čekamo taj rezultat. Nije to nikakav dan 'D'. Biće zanimljivo kako će neko formirati narednu vladu, na koji način će doći do izbora", kazao je Joković.

Prema njegovim rečima, ključni problem je oto što, kako kaže, neki politički subjekti donose odluke iz mržnje.

SNP, kaže, nije dobio nikakav poziv da se resetuju odnosi parlamentarne većine od 30. avgusta.

"Kada budem dobio ponudu, mogu o njoj i da razmišljam. Treba da vidimo šta će 19. biti sa ovom vladom", rekao je Joković i dodao da apsolutno ne razmišlja o tome da li će pasti aktuelna vlada pasti 19. avgusta.

"Mi smo ostvarili naš politički cilj. Ono za šta su se zalagali svi politički subjekti koji su bili na litijama. Ne oni koji su došli na kraju i koji nisu smeli doći na Trojčindanski sabor. Sad su oni najgrlatiji da ova vlada nije ništa uradila po pitanju Temeljnog ugovora, već druga vlada. Druga vlada nije ništa uradila jer nije smela da ga potpiše. Mi smo iskazali karakter, hrabrost, potpisali ga potpuno svesni da će biti pokrenuta procedura za našu smenu", rekao je Joković i ističe da je Temeljni ugovor potpisan samo zahvaljujući SNP-u i URI.

O najavi DPS Mila Đukanovića da će naredna vlada poništiti Temeljni ugovor sa SPC, Joković kaže da je to "pitanje svih pitanja, a sve ostalo su političke akrobacije onih koji trenutno itekako pregovaraju sa DPS-om".

Govoreći o menjanju vlada bez izbora, Joković je kazao da "sve što nije zabranjeno je dozvoljeno".

Izglasavanje nepoverenja vladi Dritana Abazovića zbog potpisanog Temeljnog ugovora sa SPC u parlamentu traži pet stranaka predvođenih DPS-om Mila Đukanovića. Prema trenutnom odnosu snaga u parlamentu njima za izglasavanje nepoverenja aktuelnoj vladi nedostaje pet poslaničkih glasova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vladimir Joković (SNP): DPS i Demokrate dogovorili obaranje Vlade Crne Gore

Izvor: Danas, 08.Avg.2022

Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Crne Gore Vladimir Joković izjavio da ima pouzdane informacije da su Demokratska partija socijalista (DPS) i Demokrate dogovorili da 19. avgusta obore Vladu Crne Gore, preneo je danas RTCG.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.