Crnogorska aviokompanija nudi otpremnine zaposlenima

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Sep.2020, 13:32

Crnogorska aviokompanija nudi otpremnine zaposlenima

Crnogorska aviokompanija Montenegro Erlajnz (Airlines) objavila je javni poziv zaposlenima za sporazumni prekid radnog odnosa, uz isplatu otpremnine, prenose danas podgoričke Vijesti.

U dokumentu koji potpisuje izvršni direktor Vladimir Ristić, pozivaju se svi zainteresovani zaposleni, sa najmanje šest godina radnog staža, od kojih su poslednju radili u tom preduzeću, da do 15. oktobra predaju zahtev.

"Zaposleni može da ostvari pravo na neto otpremnine u visini >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << od 50 odsto mesečne bruto zarade za svaku godinu radnog staža, s tim da iznos otpremnine ne može biti veći od 15 bruto zarada zaposlenog", navodi se u dopisu koji je objavljen u četvrtak, 10. septembra.

Crnogorski avio-prevoznik objavio je i da zaposleni koji ispunjava uslove za odlazak u penziju, a ima 65 godina, može da ostvari pravo na neto iznos otpremnine do šest bruto-zarada.

"Visina bruto zarade određuje se kao prosečan iznos poslednje tri bruto zarade koje su zaposlenom pripadale pre isplate otpremnine, isključujući bruto zaradu ostvarenu u mesecima prekida rada za svakog zaposlenog pojedinačno", prenose Vijesti.

U pozivu piše da će najkasnije u roku od 15 dana od predaje zahteva direktor doneti pojedinačne odluke.

Zaposleni u Montenegro Erlajnzu, kojima radni odnos prestane sporazumno i ostvare pravo na otpremninu, neće moći narednih pet godina da se zaposle u ovoj kompaniji, ali ni u javnom sektoru i institucijama.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

CRNOGORSKA AVIOKOMPANIJA NUDI OTPREMNINE ZAPOSLENIMA Rok za prijave 15. oktobar

Izvor: Blic, 14.Sep.2020, 08:18

Crnogorska aviokompanija Montenegro Erlajnz (Airlines) objavila je u četvrtak javni poziv zaposlenima za sporazumni prekid radnog odnosa, uz isplatu otpremnine, piše portal SEEbiz.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.