Crnogorci očekuju pad turizma od 40 odsto

Izvor: Capital.ba, 11.Jun.2020, 07:32

Crnogorci očekuju pad turizma od 40 odsto

PODGORICA – U Crnoj Gori se, prema trenutnim procjenama, očekuje pad turističkog prometa od 40 odsto, rekao je državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Damir Davidović. “Prema trenutnim procjenama, očekujemo pad turističkog prometa od oko 40 odsto, međutim ostaje još nepoznanca kada je kovid-19 u pitanju, jer odlaganje eventualno drugog talasa, globalno, ostavilo bi prostor da se u periodu postsezone ostvari kvalitetniji rezultat“, rekao je Davidović. On je u Skupštini >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << Crne Gore odgovarajući na pitanje poslanika Demokratskog fronta Strahinje Bulajića rekao da se i procjene moraju realno sagledati. “Druga polovina godine je tradicionalno veoma važna za crnogorski turizam i u tom periodu se ostvari 75 odsto ukupnog prometa. Vjerujemo da će normalizacija koja se očekuje tokom juna doprinijeti da snažnije krene turistički promet tokom jula, čime bi se stvorili uslovi da se očekivano smanjenje prometa učini što manjim“, rekao je Davidović. /kraj/tb/mir Чланак Crnogorci očekuju pad turizma od 40 odsto се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Turistički promet Crne Gore pada 40 odsto

Izvor: Capital.ba, 11.Jun.2020

PODGORICA – Očekivani pad turističkog prometa u Crnoj Gori će, prema trenutnim procjenama, iznositi oko 40 odsto, saopštio je državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Damir Davidović. Ipak, on smatra da će kvalitetni rezultati u borbi protiv virusa korona dati snažan podstrek...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.