Crna Gora pravi gasni terminal – Srbija zainteresovana

Izvor: B92, 10.Jul.2023, 12:03

Crna Gora pravi gasni terminal – Srbija zainteresovana

Srbija i Crna Gora imaju veliku trgovinsku razmenu i proporcionalno broju stanovnika imamo najveću trgovinsku razmenu.

To je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom izjava za medije nakon sastanka sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem.

Vučić je obavestio da je predsednik Milatović zatražio povoljnu poziciju za predstavljanje Crne Gore pred celom Evropom izložbi Ekspo.

"Obećao sam da će Crna Gora svakako takvu poziciju dobiti na Ekspo", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potvrdio je Vučić.

Vučić je govorio i o izgradnji puteva i boljoj povezansoti dve zemlje, kao i o saradnji u oblasti energetike.

"Razgovarali smo o svim drugim važnim pitanjima. O izgradnji auto-puteva u Srbiji i Crnoj Gori, za daljim povezivanjem pruge, povezivanjem u energetskom smislu. Analizirali smo tehnička neslaganja i probleme sa kojima se suočavamo kako bi ih što pre rešili", rekao je.

"Oni su najavili da žele termninal za tečni gas u Baru. Mi smo zainteresovani da to kupujemo i zato možemo odmah da pustimo čelične cevi za mernu stanicu da bismo pruzimali tu oko 12,7 kubnih metara na dnevnom nivou što bi pomoglo gasnom snabdevanju Srbije", kazao je Vučić.

Predsednik Srbije je naveo da je trgovinska zamena za 16,1 odsto veća, što je veliki broj.

"Srbija je u ekonomskom smislu možda i najvažniji partner Crne Gore", istakao je Milatović i dodao da je Srbija Crnoj Gori i najveći trgovinski partner.

"U 2022. godini je bio udeo od 22 odsto robne razmere Crne Gore sa Srbijom", dodao je on.

Takođe, Milatović je naveo da je udeo srpskih turista u Crnoj Gori 25 odsto od ukrupnog broja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Crna Gora pravi gasni terminal, Srbija zainteresovana da kupuje deo gasa! Vučić: Obećao sam im i povoljnu poziciju na Exspo

Izvor: Blic, 10.Jul.2023

Srbija i Crna Gora imaju veliku trgovinsku razmenu i proporcionalno broju stanovnika imamo najveću trgovinsku razmenu. To je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom izjava za medije nakon sastanka sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.