Crna Gora planira veliko ulaganje u rekonstrukciju pruge Beograd-Bar

Izvor: B92, 05.Apr.2021, 17:22

Crna Gora planira veliko ulaganje u rekonstrukciju pruge Beograd-Bar

Beograd -- Ministar prostornog planiranja Gore Ratko Mitrović kaže da će sutra na sastanku sa kolegom Tomislavom Momirovićem razgovarati o gradnji auto-puta Beograd-Bar.

"Kada je reč o izgradnji auto-puta Beograd- Bar, razgovaraćemo o tome koji su naši a koji planovi Vlade Srbije i koja je varijanta najbolja da bi se put završio što pre i bio što bolji", rekao je crnogorski ministar.

"Razmotrićemo da li je bolje da Srbija radi svoju deonicu do Boljara, a mi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svoju ili da gradimo zajednički kao i da se usaglase dinamike izgradnje ovog, za nas veoma važnog puta", rekao je Mitrović.

Najavio je da će jedna od tema biti i železnica, odnosno rekonstrukcija železničke pruge Beograd-Bar u šta Crna Gora namerava da uloži velika kreditna sredstva.

Iskustva Srbije, koja je u rekonstrukciji pruga dosta uradila, su, prema Mitrovićevim rečima, veoma korisna Crnoj Gori.

Takođe i ona iz prostornog planiranja, gde je Srbija daleko odmakla a Crna Gora tek namerava da krene sa izgradnjom ovog veoma bitnog plana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.