Crna Gora ograničava marže

Izvor: Capital.ba, 23.Jun.2022, 17:06

Crna Gora ograničava marže

PODGORICA – Vlada Crne Gore utvrdila je danas odluku kojom će se maksimalna visina marže u veleprodaji ograničiti na pet odsto za pšenično brašno tip 400 i 500, šećer, ulje i so, dok će za te namirnice u maloprodaji iznositi sedam odsto. Foto Pixabay Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović rekao je na sjednici da izvršna vlast radi sve što je u mogućnosti da ublaži rast cijena namirnica i energenata. “Donijeli smo odluku da ograničimo marže kao jedini mogući i normalan >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << model djelovanje države, a da ne narušimo privredu i ne dovedemo do nestašice. Našli smo neki optimum da zaštitimo građane i ublažimo rast cijena, a da naši trgovci imaju interes da tu robu imaju na rafovima”, naveo je Đurović. On je saopštio da Crna Gora raspolaže sa apsolutno dovoljno energenata i prehrambenih proizvoda, sa čime nemaju problem. Srna Чланак Crna Gora ograničava marže се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Neizvjesna borba protiv cjenovnih šokova u Crnoj Gori

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Jun.2022

Zbog serije poskupljenja osnovnih životnih namirnica Vlada Crne Gore je privremeno ograničila trgovačke marže na brašno, ulje, šećer i so, kako bi ublažila rast cijena i zaštitila standard građana. “To je jedini mogući model djelovanja države, a da ne narušimo privredu i dovedemo do nestašice....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.