Crna Gora dobija novi rizort: Investicija vredna 400 miliona evra

Izvor: B92, 09.Maj.2023, 15:55

Crna Gora dobija novi rizort: Investicija vredna 400 miliona evra

Crna Gora i Kotor dobijaju rizort Bigova bej, koji će upotpuniti ponudu u dosad turistički slabo otkrivenom, a izuzetno lepom kraju Crnogorskog primorja.

To je danas najavio predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Tim povodom u Vladi Crne Gore je održan sastanak predstavnika vlade i investitora koji će graditi luksuzni turistički kompleks na Crnogorskom primorju.

Abazović je u razgovoru sa investitorom izrazio zadovoljstvo zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ove investicije vredne 400 miliona evra i istakao podršku Vlade Crne Gore i spremnost institucija da zajednički rade na nastavku ovog projekta.

"Predstavnik investitora Al Nadžab upoznao je premijera sa investicijom vrednom 400 miliona evra, ističući da se radi o projektu na koji će Crna Gora biti izuzetno ponosna i koji se u potpunosti uklapa u okruženje, ispunjava kriterijume zaštite životne sredine i ne narušava okruženje i kulturno nasleđe", saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Investitor je najavio da će naredna godina biti posvećena razvoju celokupne infrastrukture koja je, kako je ocenio, "osnov razvoja celokupnog projekta i da se paralelno vode razgovori sa najprestižnijim operaterima za hotele i restorane koji će biti deo projekta".

Sastanku su, kako se navodi, osim Abazovića, prisustvovali i ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović, savetnica premijera za investicije Marija Krgović, kao i Valid al Nadžab, predstavnik vlasnika projekta, Bojana Ječmenica, projekt menadžerka BBI Developmenta i Branka Lazarević, izvršna direktorka kompanije "Bigova bej".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.