Cooperatief IMI Europe gradi pogon u Nišu

Izvor: SEEbiz.eu, 19.Avg.2016, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cooperatief IMI Europe gradi pogon u Nišu

NIŠ - Ministar privrede Srbije Goran Knežević, gradonačelnik Niša Darko Bulatović i direktor holandske kompanije Cooperatief IMI Europe Eric de Candido potpisali su danas Memorandum o izgradnji pogona te kompanije u Nišu.

Bulatović je rekao da će kompanija iz Holandije u izgradnju pogona uložiti više od 30 miliona evra i u periodu od deset godina zaposliti 1.500 radnika, od kojih je više od 30 odsto visokokvalifikovanih.

On je dodao da lokacija na kojoj će >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << biti gradjen pogon još nije odredjena, ali da će se o tome odlučiti vrlo brzo.

Direktor Cooperatief IMI Europe  Erik de Candido istakao je da ta kompanija namerava da u Nišu izgradi pogon od 20.000 kvadrata u kome će se proizvoditi delovi za automobilsku industriju.

Kako je najavio, taj pogon biće proizvodni centar kompanije Cooperatief IMI Europe  za centralnu Evropu.

"Kvalifikovana radna snaga i posvećenost lokalne i centralne vlasti ideji da ovaj projekat bude realizovan, neki su od razloga zbog kojih smo se odlučili da pogon gradimo u Nišu", kazao je De Kandido.

Prema njegovim rečima, menadžemnt kompanije odluku o izgradnji pogona u Nišu doneo je posle devet meseci istraživanja.

"Niš smo odabrali i zbog prisustva drugih kompanija koje proizvode robu namenjenu auto industriji, kao i zbog dobre saradnje centralne i lokalne vlasti", rekao je De Kandido.

Ministar privrede Goran Knežević poželeo je holandskom investitoru da već na početku naredne godine postavi kamen temeljac novog pogona, a da u toku godine otvori pogon.

"Država će kompaniji pomoći i pravno i finansijski. Dobiće ne mala sredstva za pokretanje pogona u Nišu", istakao je Knežević.

On je rekao da Vlada Srbije želi da vrati Nišu stari sjaj i staru slavu i zbog toga će Niš biti jedan od gradova kome će biti pružana sva moguća državna pomoć.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.