Izvor: Blic, 24.Dec.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Član UO - dobavljač

Član UO - dobavljač

BEOGRAD - Studentski centar 'Beograd' kupuje ribu za potrebe ishrane studenata Beogradskog univerziteta od firme 'Nea'. Sve bi bilo u redu da tu ribu ne kupuje skuplje, nego što bi se, na primer, moglo kupiti u Ribarskom gazdinstvu 'Beograd' - tvrdi za 'Blic' izvor iz Studentskog centra 'Beograd'. Isti izvor objašnjava da je Studentski centar 'Beograd' prinuđen da kupuje ribu od firme 'Nea' jer je na čelu te firme Tahir Hasanović, generalni sekretar >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Nove demokratije, koji je i član Upravnog odbora Studentskog centra.

Sagovornik 'Blica', koji je želeo da ostane anoniman, tvrdi da je firma 'Nea' bila snabdevač Studentskog centra ribom i proteklih godina, ali da je ta praksa nastavljena i posle prošlogodišnje promene rukovodstva SCB. Naš sagovornik je redakciji 'Blica' dostavio dokumentaciju u kojoj se navodi da 'Nea' prodaje oslića Studentskom centru 'Beograd' po ceni jednog kilograma od 144,54 dinara, s tim što je ta cena uvećana za 20 odsto poreza, tako da ukupna cena iznosi po kilogramu 173 dinara. Takođe, 'Nea' prodaje Studentskom centru i oslić hek po ceni od 150,83 dinara po kilogramu, ali je ta cena uz porez 180 dinara.

- SCB ribu može da kupuje i u Ribarskom gazdinstvu 'Beograd' po daleko nižim cenama, ali rukovodstvo SCB je prinuđeno da kupuje ribu od 'Nee'. U Ribarskom gazdinstvu 'Beograd' možete kupiti i po ceni od 135 dinara za kilogram, tako da uz porez od 20 odsto te cene se kreću od 144 do 165 dinara. Lako je izračunati koliko su više cene ukoliko se riba kupuje od 'Nee' i kolika je zarada te firme imajući u vidu kolike količine se kupuju i koliko studenata koristi usluge Studentskog centra 'Beograd' - rekao je naš sagovornik.

Branka Đukanović, v.d. direktora Studentskog centra 'Beograd' potvrdila je za 'Blic' da ta ustanova kupuje ribu od firme 'Nea', ali je odbacila tvrdnje da tu ribu kupuje po višim cenama, kao i da ribu kupuje od te firme zbog toga što je Hasanović član Upravnog odbora SCB. Ona je naglasila da je 'Nea' dugogodišnji snabdevač Studentskog centra i da imaju uspešnu saradnju.

- Imajući u vidu da je SCB u besparici, 'Nea' nam izlazi u susret i zna da čeka uplate i po tri do pet meseci - rekla je Đukanović. Ona je napomenula da Studentski centar 'nema dovoljno para da organizuje tender za kupovinu ribe', ali da 'sve radi da se pripremi da izađe na taj tender'. A. P. - N. Č.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.