Čišćenje Bele kuće nakon Trampa: Moglo bi da košta pola miliona dolara?

Izvor: B92, 25.Jan.2021, 13:32

Čišćenje Bele kuće nakon Trampa: Moglo bi da košta pola miliona dolara?

Vašington -- Bela kuća ima 132 sobe, 35 kupatila, 412 vrata i 28 kamina, a velika akcija čišćenja odrađena je pre useljenja Džoa i Džil Bajden.

Prema vladinim ugovorima koje je objavio Njuzvik, čišćenje je koštalo najmanje 127.000 američkih dolara. Za to se pobrinula Didlejk, služba za čišćenje u Virdžiniji koja zapošljava osobe sa invaliditetom.

Prema Si-En-Enu, ukupni troškovi čišćenja mogli bi da dosegnu čak pola miliona dolara. Si-En-En otkriva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zasebne ugovore, uključujući ugovor sa firmom za "usluge dezinfekcije od kovida 19 u Beloj kući". Vrednost ovog posla je oko 29.000 dolara.

Ostali ugovori, za koje se ne kaže posebno da su povezani sa dolaskom porodice Bajden, uključuju dodatnih 44.000 dolara za čišćenje tepiha, 115.000 za obnovu poda i 30.000 za čišćenje zavesa, prenosi SEEbiz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.