Ćirić protiv prekomerne potrošnje

Izvor: Blic, 29.Maj.2012, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćirić protiv prekomerne potrošnje

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić ocenio je danas da podsticanje potrošnje, kao način za izlazak iz ekonomske krize, ne bi u ovom trenutku bilo dobro rešenje za Srbiju.

U situaciji u kojoj smo sada nije moguće povećati potrošnju, rekao je Ćirić za Televiziju Vojvodine i dodao da je "trenutno prekomerna potrošnja put kojim ne treba da idemo".

"To je moguće onog momenta kada imamo rast bruto domaćeg proizvoda, rast industrijske proizvodnje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kada su napravljene uštede tamo gde je moguće", rekao je on.

Navodeći da se slaže sa stavom da treba omogućiti veće plate i bolji životni standard građana, Ćirić je istovremeno ukazao da se "to postiže u jednom dužem vremenskom periodu od godinu, dve ili tri..."

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.