Čipuju taksiste: Bez nalepnice ne mogu do aerodroma

Izvor: B92, 25.Okt.2019, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čipuju taksiste: Bez nalepnice ne mogu do aerodroma

Beograd -- Sekretarijat za javni prevoz odnedavno je počeo da izdaje identifikacione vetrobranske nalepnice.

On su obavezne, kako bi saobraćajna inspekcija i komunalana milicija mogle bolje da kontrolišu taksi prevoznike u gradu, ali i na Aerodromu Nikola Tesla.

Taksisti koji ne budu imali do 15. novembra neće moći da uđu u vazdušnu luku, dok će ostale nalepnice uzimati prilikom klasifikacije vozila.

Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je donet novembra prošle godine, propisano je da taksi prevoznik u toku obavljanja delatnosti mora da poseduje važeću taksi dozvolu za vozača i važeću taksi dozvolu za vozilo.

Ovim je prestala prestala potreba za postojanjem i korišćenjem identifikacione kartice kao taksi isprave.

Zato je taksi sektor Sekretarijata za javni prevoz počeo sa izdavanjem idetifikacionih vetrobranskih nalepnica svim taksi prevoznicima koji imaju odobrenje lokalne samouprave Grada Beograda za obavljanje prevoza.

Cena ove "plastike" je 1.264 dinara i ona važi do promene vozila taksi prevoznika.Njenim skeniranjem, lako se očitavaju podaci o taksisti.

U Beogradu dozvole za taksiranje poseduje 6.453 vozila.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Taksisti bez nalepnice ubuduće NEĆE MOĆI DA UĐU NA AERODROM

Izvor: Blic, 25.Okt.2019

Taksi prevoznici koji do 15. novembra ne budu imali identifikacione vetrobranske nalepnice koje izdaje Sekretarijat za javni prevoz neće moći da uđu na Aerodrom "Nikola Tesla", dok će ostale nalepnice uzimati prilikom klasifikacije vozila.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.