Cineplexx najavljuje veliku ekspanziju na Balkanu

Izvor: SEEbiz.eu, 13.Nov.2018, 09:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cineplexx najavljuje veliku ekspanziju na Balkanu

BEČ - Austrijski kinematografski operater Cineplexx najavljuje veliku ekspanziju na Balkanu. 

Bečka kompanija želi uložiti 21 milijun eura u nove cinema centre u više zemalja regije, a najveći fokus je na Rumunjskoj.

Do 2021. godine Cineplexx namjerava otvoriti osam lokacija u Rumunjskoj. Prva dva cinema centra bit će otvorena u prvom kvartalu 2019. u glavnom gradu Bukureštu i na sjeverozapadu zemlje u gradu Satu Mare. Još dva kino centra bit će otvorena do >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << kraja 2019. godine u ovoj zemlji, a Cineplexx je već potpisao dugoročne ugovore s renomiranim trgovačkim centrima u različitim rumunjskim gradovima.

"Mi vidimo na kino tržištu Rumunnjske veliki razvojni potencijal i odlučili smo razvijati premium kino lokacije u novim šoping centrima na osnovu jasne 'second-mover'' strategije", kazao je Christof Papousek, managing partner Cineplexx grupe.

Sredinom studenoga Cineplexx će otvoriti cinema centar u Novom Sadu u tržnom centru "Promenada", dok će otvaranje drugog Cineplexxa u albanskoj prijestolnici Tirani uslijediti sredinom decembra.

U Solunu će bečki kinematografski operater otvoriti svoju prvu lokaciju u Grčkoj gdje će koristiti premium IMAX velikog formata.

Bečka obiteljska kompanija je najveći kino operater u regiji jugoistočne Evrope sa 22 lokacije u Austriji i deset zemalja srednje i istočne Evrope.

Kompanija trenutno posluje sa 44 multiplex kina i šest tradicionalnih kina s ukupno više od 300 sala. Cineplexx trenutno zapošljava 1.500 ljudi, a u 2017. godine ostvaren je promet od oko 140 milijuna eura.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.