Cilj da Srbija u ove dve godine zbirno bude prva u Evropi

Izvor: B92, 20.Okt.2020, 18:47

"Cilj da Srbija u ove dve godine zbirno bude prva u Evropi"

Beograd -- "Cilj je da Srbija u ove dve godine zbirno bude prva u Evropi po rastu BDP-a", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavljajući ciljeve nove vlade.

"Sledeće godine imaćemo rast oko šest odsto, a ovu ćemo da završimo oko nule", kazao je Vučić u obraćanju nakon sednice predsedništva SNS.

Kako je rekao, jedan od ciljeva je da Srbija ekonomski nastavi da jača. To znači, dodao je, da ćemo nastaviti sa svim infrastrukturnim projektima, jačati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << energetiku, privredu, vojsku, policiju...

"Imamo nižu stopu javnog duga od mnogih razvijenih zemalja, a veću stopu rasta od njih", istakao je predsednik Srbije.

Ukazao je na to da je jednim delom već postojao pripremljeni program, a to je "Srbija 2025", kojim su postavljeni visoki ciljevi - plate od 900 evra.

"Pogođeni smo koronavirusom već sedam meseci, a trajaće pandemija svakako najmanje još šest meseci. Ona je promenila ceo svet, uništila svetske, regionalne i evropske ekonomije, oborila ih za između šest i 15 procenata. Srbija se pokazala uspešna, i verujemo da nećemo imati negativan rast, što je ravno čudu, a za to su zasluzni građani Srbije, koji su verovali u ozbiljnu politiku, a ne šarenim lažama koje su drugi nudili“, dodao je Vučić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik Vučić: Naš cilj je da Srbija u ove dve godine zbirno bude prva u Evropi

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2020

Jedan od ciljeva je da Srbija ekonomski nastavi da jača..- Cilj je da Srbija u ove dve godine zbirno bude prva u Evropi po rastu BDP-a - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavljajući ciljeve nove vlade...- Sledeće godine imaćemo rast oko šest odsto, a ovu ćemo da završimo oko...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.