Čik pogodite! Najbolji grad za život u Srbiji je…

Izvor: BKTV News, 30.Avg.2014, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čik pogodite! Najbolji grad za život u Srbiji je…

Možda je iznenađenje, ali zvanična statistika pokazuje da je u ovom gradu najpovoljniji odnos prosečne zarade i neto potrošacke korpe.
Tačnije da se upravo u tom gradu najlakše u Srbiji namiruju osnovne životne potrebe. U pitanju je Smederevo!
U svetu se često prave tabele najboljih gradova za život, najsrećnijih mesta, najzadovoljnijih ljudi, pa iako kod nas zvanične klasifikacije po nekom od takvih osnova nema, podaci statističara govore da se u velikim gradovima kod nas >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << definitivno bolje živi.
Direktor Republičkog zavoda za statistiku Dragan Vukmirović rekao je da ne postoji jedinstvena klasifikacija bazirana na nekoj naučnoj metodologiji koja se bavim tom tematikom .
“To jednostavno nije deo statističkog sistema, međutim, statistika prikuplja podatke iz različitih oblasti“, objašnjava Vukmirović, dodajući da je tako Smederevo najpovoljnije za život ako se posmatra odnos nove minimalne potrošačke korpe i neto zarade, a da Beograd zauzima prvo mesto ako nije reč samo o “pukom preživljavanju“.
Izvor: Tanjug
The post Čik pogodite! Najbolji grad za život u Srbiji je… appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.