Cifra od koje će vam se ZAVRTETI U GLAVI! Žena sračunala koliko je uštedela od kada je PRESTALA DA PUŠI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2024, 13:32

Cifra od koje će vam se ZAVRTETI U GLAVI! Žena sračunala koliko je uštedela od kada je PRESTALA DA PUŠI!

Prva godina bez cigareta smatra se najtežom.

Brojni pušači koji razmišljaju da se reše te zavisnosti sigurno razmišljaju i o tome koliku bi ''uštedu'' postigli kad bi jednostavno prestali da kupuju cigarete.

S obzirom i na stalna poskupljenja i u Hrvatskoj, retko ko uspe da sebe natera i krene tim putem, ali jedna od njih je Antonija, 53-godišnja Zagrepčanka koja se pre sedam godina odrekla cigareta, i to nakon čak 25 godina ''staža''.

- Prvi pokušaj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bio je 2012. i trajao je samo tri meseca. Drugi put, bilo je to 2015. godine, uspela sam da izdržim šest meseci. Onda sam 2017. iz trećeg pokušaja uspela - ispričala je. Poslednjih godinu dana pre prestanka, Antonija je pušila oko kutiju i po dnevno tj. 30-ak cigareta. Osim toga, uspela je i da izračuna koliko je novca uštedela na svom razbijanju zavisnosti - sa 2.492 dana bez cigarete Antonija je uštedela 97.450 kuna iliti oko 13.000 evra, prenosi N1.

Cigarete koje je kupovala pre sedam godina danas su 4,40, a od sutra će se u Hrvatskoj prodavati po 4,50 evra.

- To je novac koji nisam skurila u vazduh. Potrošila sam ga na nešto drugo. Niko ne uštedi taj novac, to su gluposti, ali ga barem nisam potrošila na vlastito trovanje - objasnila je.

- Ako preguraš tri meseca, što ja prvi put nisam uspela, veće su šanse da preguraš i prvu godinu koja je najteža. Nakon toga postaje lakše. Drugi put sam dogurala do šest meseci, ali me jedna stresna situacija vratila na početak. Trećeg puta nije - dodala je.

(Srbija Danas/Večernji list)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.