Četvrti put nagrada izvozniku godine

Izvor: Blic, 03.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvrti put nagrada izvozniku godine



Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije raspisala je konkurs za SIEPA nagradu za izvoznika 2007. Kao i prethodnih godina, nagrada se dodeljuje u četiri kategorije - za najboljeg izvoznika, za najbolji novi izvozni proizvod, za osvajanje novog tržišta, kao i za najboljeg izvoznika u kategoriji malih i srednjih preduzeća. Kompanija za transport i logistiku DHL Beograd biće zvanični pokrovitelj manifestacije i finansiraće najbolje izvoznike, u tri kategorije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u ukupnom iznosu od 30.000 evra u uslugama.


Svečana ceremonija dodele nagrada održaće se 20. decembra u Skupštini grada Beograda. O dobitnicima ovogodišnje nagrade izvoznika godine odlučivaće stručna komisija u sastavu: Vesna Perić, direktorka SIEPA, Jasna Matić, državna sekretarka Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Srbije, Dejan Jovanović, direktor Agencije za mala i srednja preduzeća, Biljana Stepanović, generalni direktor „Ekonomist medija grupe" i Dejan Erić, redovni profesor na Bankarskoj akademiji.

Prošle godine za najboljeg izvoznika godine izabrana je kompanija „Hemofarm" iz Vršca, dok su iz ostalih kategorija nagrade dobile kompanije „PSTech", „HDL Design House", „Medical System" i „9 septembar". Na samom proglašenju pobednika bilo je prisutno oko 200 predstavnika diplomatskog kora, međunarodnih finansijskih institucija, Vlade Srbije, kao i domaćih i stranih kompanija.

SIEPA dodeljuje ovu nagradu od 2004. sa namerom da ovo državno priznanje postane tradicionalno i da na kraju svake godine posluži kao stimulans za nove izvozne poduhvate najboljim izvoznim preduzećima u Srbiji. Nagrada donosi ekskluzivno pravo korišćenja loga „Izvoznik godine".

Prijava za učešće u izboru za nagradu izvozniku godine je dostupna na internet adresi SIEPA www.siepa.sr.gov.yu ili se može preuzeti u samoj agenciji u Vlajkovićevoj ulici br. 3 u Beogradu. Rok za dostavljanje prijava je 10. decembar.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.