Četvrti put na dobošu: Evo šta sve dobija kupac čačanskog giganta

Izvor: B92, 17.Okt.2023, 13:39

Četvrti put na dobošu: Evo šta sve dobija kupac čačanskog giganta

Četvrta prodaja Fabrike reznog alata će da bude održana 22. novembra ove godine u Beogradu.

Naime, poverenik Agencije za licenciranje stečajnih upravnika koja raspolaže imovinom bankrotiranih preduzeća, obavestio je Privredni sud u Čačku, odbor poverilaca i zainteresovana lica o nameri, planu, načinu, metodu i rokovima četvrte prodaje FRA.

Ona će da bude održana 22. novembra ove godine u Beogradu ali sada po metodu javnog prikupljanja ponuda za razliku od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pre tri, sve tri neuspešne održane tokom ove godine, načinom javnog nadmetanja.

"Sada se kupcima nudi većina nekad uzornog kolektiva, čija je imovina razmeštena u središtu Čačka: 24 hale i ostale građevine ukupne površine 18.070 kvadrata, kao i 3,19 hektara gradskog građevinskog zemljišta u svojini Republike Srbije, sa pravom korišćenja", kažu za RINU u Agencijii za licenciranje stečajnih upravnika.

Procenjena vrednost te imovine je 1,18 milijardi dinara, a depozit za učesnike iznosi 59 miliona.

Zakonom o stečaju propisano je da će upravnik, ukoliko posle trećeg sprovedenog javnog nadmetanja ne unovči definisani predmet prodaje (što je ovde bio slučaj), prodaju sprovesti metodom javnog prikupljanja ponuda. Upravnik će prihvatiti najbolju dostavljenu ponudu, ako je na prvoj prodaji jednaka ili veća od 50 odsto procenjene vrednosti. Ako najviša dostavljena ponuda iznosi manje od 50 odsto procenjene vrednosti, stečajni upravnik dužan je da pre prihvatanja takve ponude dobije saglasnost odbora poverilaca.

Otvaranje ponuda je javno i održaće se u Centru za stečaj Agencije, na Terazijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.