Četiri transportera na putu za Tuzlu: Uskoro ponude za nabavku dugih cevi

Izvor: B92, 04.Jul.2023, 19:50

Četiri transportera na putu za Tuzlu: Uskoro ponude za nabavku dugih cevi

Oklopni transporteri koje je kupila Uprava policije MUP-a Tuzlanskog kantona sastavljeni su u Kanadi i u toku je njihov transport u Bosnu i Hercegovinu.

To je potvrdio Hajrudin Mehanović, kantonalni ministar unutrašnjih poslova.

Radi se o četiri policijska transportera "senator" kanadske kompanije Roshel.

"Sve potrebne dozvole su još ranije pribavljene i u toku je transport iz Kanade, koji se obavlja brodom. Transporteri se koriste u situacijama narušavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << javnog reda i mira u većem obimu i razlikuju od onih koje koristi vojska", pojasnio je Mehanović za Faktor, prenosi biznisinfo.ba.

Ukupna cena četiri transportera iznosi 4,4 miliona KM plus PDV. Vozila imaju osam sedišta i protivbalističku zaštitu druge kategorije, što znači da ih ne može probiti metak kalibra 7,62 milimetra.

Pored nabavke transportera u toku je i tender za nabavku dugih cevi, u kojem je završena prva faza.

"Kada je reč o nabavci dugih cevi, tri firme prošle su prvu fazu tendera u kojoj se pokazalo da ispunjavaju uslove za nabavku. Mislim da ove nedelje ističe rok za dostavljanje ponuda po specifikacijama Uprave policije", kaže Mehanović.

On dodaje da je u toku i nabavka pištolja za 200 kadeta, koji će naredne sedmice biti upućeni na Policijsku akademiju u Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.