Četiri scenarija za budućnost Interneta

Izvor: S media, 29.Avg.2010, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri scenarija za budućnost Interneta

Prema jednoj od prognoza razvoja Interneta u sledećih 15 godina, koji su pripremili analitičari kompanija "Sisko" i "Monitor grup", njegova popularnost će postati toliko velika da ta mreža neće biti u stanju da izadje na kraj sa prilivom informacija usled postojećih tehničkih ograničenja.

Drugi od četiri moguća scenarija podrazumeva da će granice Interneta biti proširene, što znači da će za 15 godina korisnici u svetu moći da izlaze na mrežu s velikog broja dostupnih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << uredjaja i da će Internet postati centar za pružanje usluga, objavljeno je na sajtu Lenta.ru.

Prema trećem scenariju, Internet će postati nesigurna mreža zbog sve većeg broja sajber napada. Očekuje se da će se pojaviti bezbedni analozi svetskoj mreži kojima pristup neće biti jeftin.

Četvrta varijanta predvidja smanjenje brzine širenja Interneta zbog nestabilne ekonomske situacije u nizu zemalja.

Analitičari dve kompanije su tokom pripreme ovog izveštaja, koja je trajala oko godinu dana, uzeli u obzir uticaj mnogih činilaca na razvoj Interneta, uključujući zakonske inicijative za regulisanje mreže, ulaganja u infrastrukturu i stepen u kome korisnici prihvataju moderne tehnologije.

Oni su pošli od pretpostavki da će se u budućnosti broj korisnika Interneta stalno povećavati, pre svega zbog većeg uključivanja stanovnika zemalja u razvoju i da će QWERTY tastatura prestati da bude glavni interfejs za ulazak na mrežu.

Prema procenama ovih analitičara, sistem upravljanja Internetom u budućnosti neće pretrpeti izmene, dok će tarifikacija pristupa Internetu biti znatno drugačija.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.