Četiri ponude za golf terene

Izvor: B92, 25.Feb.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri ponude za golf terene

Beograd -- Ponude za izgradnju terena za golf i kriket u beogradskoj opštini Surčin dostavile se četiri kompanije.

Na 25 kilometara od centra srpske prestonice trebalo bi da bude izgrađen kompleks od pola milijarde evra

Predstavnici opštinske komisije nisu želeli da navedu koje firme su konkurisale ni kolika je procenjena vrednost projekta, ali su kazali da će svi podaci biti objavljeni u utorak, 26. februara, kada bude izabrana najpovoljnija ponuda. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Opština Surčin ponudila je u zakup 300 hektara zemljišta za planiranje i izgradnju terena za golf i kriket.

Potencijalnim investitorima je u zakup na 99 godina ponuđeno zemljište u selu Bečmen, oko 25 kilometara od centra Beograda.

Planirano je da se na toj površini, pored terena za golf i kriket, izgrade hotelski kompleks, stanovi, komercijalni objekti, veštačko jezero, tereni za tenis i boćanje, kuglana i obdanište u prirodi.

Prema ranijim navodima medija, izgradnja terena mogla bi da košta oko 40 miliona evra, a vrednost čitavog projekta bila bi između 300 i 500 miliona evra.

U Srbiji, prema podacima sa interneta, postoje tereni za golf kod Gornjeg Milanovca, na beogradskom izletištu Ada Ciganlija i u Vojvodini, a tereni za kriket još ne postoje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.