Četiri kompanije u trci za Galeniku

Izvor: S media, 19.Feb.2010, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri kompanije u trci za "Galeniku"

Pisani zahtev za otkup dokumentacije neophodne za učesće na pretkvalifikacionom tenderu za preduzeće "Galenika" poslale su četiri kompanije, od čega su tri renomirane farmaceutske kompanije i jedan internacionalni finansijski investitor, saopštila je danas Agencija za privatizaciju.

"Do isteka roka, danas u 15 časova, pisani zahtev za otkup informacionog paketa u postupku prikupljanja indikativnih ponuda za prodaju preduzeća Galenika a.d. iz Beograda, podnela su četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << zainteresovana investitora, od čega su tri renomirane farmaceutske kompanije i jedan internacionalni finansijski investitor", navela je Agencija.

"Nakon utvrdjivanja ispunjenosti kvalifikacionih uslova od strane Agencije za privatizaciju i dobijanja informacionog paketa, kvalifikovane zainteresovane kompanije mogu dostaviti svoje indikativne ponude do 19. marta 2010. godine do 15 časova. Te ponude moraju da sadrže najvažnije elemente pod kojima je potencijalni kupac zainteresovan da kupi Galeniku - cena, procenat vlasništva, investicije, socijalni program", precizirala je Agencija.

Po tog roka i posle sagledavanja ponudjenih uslova od svih potencijalnih kupaca, Agencija za privatizaciju, Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja i Vlada Srbije doneće odluku o eventualnoj objavi javnog poziva za prodaju "Galenike", kao i o uslovima pod kojima bi takav javni poziv bio objavljen, navedeno je u saopštenju Agencije za privatizaciju.

Do sada, svoje učesće u postupku javno je potvrdio grčki "Alapis" - firma koja se na tržištu Srbije već pozicionirala kao vlasnik čačanskog "Šumadijaleka", dok je nemačka "Štada", većinski vlasnik vršačke fabrike "Hemofarm", objavila da neće učestvovati na tenderu.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.