Čermak: Cijene goriva dosegnule maksimum

Izvor: SEEbiz.eu, 08.Jan.2017, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čermak: Cijene goriva dosegnule maksimum

ZAGREB - Cijena goriva na benzinskim crpkama posljednih je nekoliko tjedana u porastu pa se polako benzin približava cijeni od deset kuna.

Razlog tome je rast cijene nafte na svjetskim tržištima, pa tako i na mediteranskom, kao i rast vrijednosti dolara u odnosu na euro, a na temelju kojih se formira cijena goriva na domaćem tržištu.

U strahu od još većih poskupljenja sve su oči uperene u naftni biznis.

Domaći trgovac naftom Ivan Čermak smatra da >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << cijene neće više rasti, piše Dnevnik.hr.

"Mislim da su cijene dosegnule svoj maksimum i teško mogu probiti ovu barijeru na kojoj su sada. Može se dešavati neki pomak gore ili dolje, ali kroz mjesec, dva očekujem da će se cijene stabilizirati na nižem nivou", rekao je Čermak.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Cijene nafte blago porasle u prvoj sedmici 2017.

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jan.2017, 10:23

NJUJORK – Na svjetskim su tržištima cijene nafte prošle sedmice blago porasle, što se zahvaljuje vijestima o smanjenju proizvodnje nekih od najvećih svjetskih proizvođača...Na londonskom je tržištu cijena barela prošle sedmice porasla 0,5 odsto, na 57,10 dolara. I na američkom je tržištu...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.