Cepter želi da preuzme tri hrvatska brodogradilišta

Izvor: Blic, Beta, 19.Avg.2009, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cepter želi da preuzme tri hrvatska brodogradilišta

Srpski privrednik i jedan od najbogatijih Evropljana Filip Cepter je zainteresovan za kupovinu tri hrvatska brodogradilišta, prenosi danas portal Dnevnik.hr.



On je, kako se ističe, preuzeo juče u Fondu za privatizaciju dokumentaciju za Brodotrogir, Kraljevicu i brodogradilište specijalnih objekata Split.

"Kompanija Cepter se već dve godine priprema za ulazak u sektor brodogradnje. Plan je da se u tim brodogradilištima održi proizvodnja. Radnici imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iskustvo a mi imamo viziju uspeha", rekao je Blaž Buble, direktor kompanije Propela koji je u ime Ceptera podigao dokumentaciju.

Buble je istakao kako se već gradi jedan brod dužine 50 metara u Kraljevici, a u pripremi je drugi od 75 metara.

Svih pet hrvatskih brodogradilišta koje je vlada oglasila na prodaju, mogu se prodati bez obaveze kupca da zadrži prethodnu delatnost, podseća sajt, dok Buble precizira da najmanje šansi da ostane brodogradilište ima Brodotrogir.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.