Izvor: Blic, 10.Apr.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cepter kupio IMT za 121 milion evra

Agencija za privatizaciju Srbije potpisala je danas sa konzorcijumom HAŠ-SIP ugovor o prodaji 94,5 odsto kapitala Industrije mašina i traktora (IMT) iz Beograda za 121,1 milion evra.



Kako se navodi u saopštenju, konzorcijum u kojem su "Hom art end sejls servisiz" kompanija Filipa Ceptera i SIP strojna industrija iz Slovenije obavezao se da investira najmanje 10,27 miliona evra u IMT. Kupac je pored minimalnih obaveze iz socijalnog programa prihvatio i neke dodatne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << elemente, navodi se, ali se ne precizira koji su to elementi.

Na drugom tenderu za prodaju IMT-a koji je objavljen 16. jula prošle godine drugoplasirani je bio konzorcijum Nevrfild limitid sa cenom od 109,3 miliona evra i ulaganjima od 13 miliona dinara. Jedan od potpisnika te ponude je bio bivši ministar energetike Srbije Goran Novaković.

Trećerangirani konzorcijum u kojem su Agri investments i beogradski MPC ponudio je cenu od 76 miliona evra, ali nije ponudio i investicioni program.

Kompanija IMT poseduje plac od 35 hektara na Novom Beogradu, na kojem je nekoliko hala i poslovnih objekata. Prema ranijim najavama očekuje se da će kupac izmestiti fabriku i iskoristiti zemljište za izgradnju nekretnina.

IMT zapošljava oko 1.100 radnika, a u prošloj godini je imao gubitke između 25 i 28 miliona evra.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potpisan ugovor za kupovinu IMT-a

Izvor: B92, 10.Apr.2008

Beograd -- Radnicima Magnohroma će biti ponuđene stimulativne otpremnine u iznosu od 200 evra po godini radnog staža, saopštilo ministarstvo ekonomije...Radnici najavili da će u Beogradu ostati dok ne dobiju potvrdu da će dobiti novac..U saopštenju se kaže da će za ovaj stimulativni socijalni...

Nastavak na B92...

IMT prodat Cepteru za 121 milion €

Izvor: TV Avala, 11.Apr.2008, 14:37

Agencija za privatizaciju je saopštila da je potpisan Ugovor o prodaji 94,5 odsto ukupnog kapitala IMT-a sa prvorangiranim konzorcijumom "HASS-SIP".

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.