Ceo istočni krak Koridora 10 biće otvoren 9. novembra

Izvor: RTS, 25.Okt.2019, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ceo istočni krak Koridora 10 biće otvoren 9. novembra

Ceo istočni krak Koridora 10, od Niša do granice sa Bugarskom kod Dimitrovgrada, biće pušten u saobraćaj 9. novembra, izjavila je potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović.
Ministarka je, odgovarajući na pitanja novinara u Klubu poslanika, rekla da će građevinski radovi biti potpuno završeni do 1. novembra i da više neće nedostajati ni jedan metar auto-puta na trasi Koridora >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 10 kroz Srbiji.

Na pitanje zašto se izdvaja dodatnih 300 miliona dinara za Koridor 10, Mihajlovićeva je rekla da su Koridori Srbije investitor tog projekta i da je novac namenjen "završetku gelerije na Kosini 6, pošto je zbog klizišta morala da se radi galerija, kao i za opremanje tunela".
"Ovaj koridor će biti pušten u saobraćaj 9. novembra. Puštaju se i poslednji metri autoputa na Koirdoru 10. Zadatak 'Koridora Srbije' jeste da pruži sve informacije kada je novac dodatno potreban", rekla je Mihajlovićeva.
Kako je navela, taj koridor se predugo radi i bilo je puno problema i projekata koji su pravljeni i pre 2010. godine.
"To je sada velika tema i više nećemo imati problema sa projektima, neće se ništa počinjati dok ne prođe sve komisije i provere, kao što se ranije radilo. Neke stvari smo zatekli pa su neki projekti morali da se preprojektuju", kazala je ministarka.
Dodala je da će se to ministarstvo baviti više u narednom periodu projektantskim kućama i da će kada bude pušten i istočni krak Koridora 10, posle nekoliko meseci biti angažovana putem javnog poziva najbolja revizorska kuća koja će izanalizirati šta je i kako Srbija radila od prvog ternutka od kada je rečeno da će krenuti izgradnja Koridora 10 i koliko je to koštalo.
"Šta se sve dešavalo i zašto su se neke stvari dešavale i zašto smo imali ovakve projekte, a sve kako se to ne bi ponovo desilo", istakla je Mihajlovićeva i dodala da će svi podaci iz te analize biti javni.
Dodala je da je ranije bilo slučajeva da se su čak i zaključivali ugovor o kreditu bez procene koliko će nešto koštati.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

KOMPLETIRA SE KORIDOR 10 Ceo istočni krak biće otvoren 9. novembra

Izvor: Blic, 25.Okt.2019

Ceo istočni krak Koridora 10, od Niša do granice sa Bugarskom kod Dimitrovgrada, biće pušten u saobraćaj 9. novembra, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.