Centralne banke se povlače iz sporazuma o kupovini zlata

Izvor: B92, 26.Jul.2019, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Centralne banke se povlače iz sporazuma o kupovini zlata

Frankfurt -- Centralne banke evropskih zemalja povukle su se iz dvadesetogodišnjeg sporazuma o koordinaciji njihovih prodaja zlata.

Centralne banke EU navode da ne planiraju da prodaju velike količine tog plemenitog metala, saopštila je danas Evropska centralna banka.

Sporazum Centralne banke o zlatu je prvobitno potpisan 1999. godine radi koordinacije aktivnosti prodaje zlata raznih centralnih banaka i kako bi se pomoglo stabilizaciji tržišta tog metala, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rojters.

"Potpisnici potvrđuju da zlato ostaje važan element globalnih monetarnih rezervi, koji i dalje obezbeđuje benefite od diverzifikacije imovine i nijedan od njih trenutno ne planira prodaju znatnih količina zlata", navodi se u saopštenju ECB-a.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Centralne banke u Evropi se povukle iz sporazuma o zlatu

Izvor: Blic, 26.Jul.2019

Centralne banke evropskih zemalja povukle su se iz dvadesetogodišnjeg sporazuma o koordinaciji njihovih prodaja zlata, navodeći da ne planiraju da prodaju velike količine tog plemenitog metala, saopštila je danas Evropska centralna banka.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.