Centavija poleće za Zagreb

Izvor: Politika, 17.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Centavija" poleće za Zagreb

Letovi ponedeljkom, sredom i petkom, cena karte od devet do 79 evra, plus razni troškovi

"Centavija", prva domaća regionalna avio-kompanija koja posluje po principima "loukosta" (niskih troškova, pa stoga i cena), juče je najavila da će 25. oktobra uspostaviti redovan avio-saobraćaj između Beograda i Zagreba. Cene karata će se, kako kaže Vladimir Ponjović, izvršni direktor "Centavije", kretati između devet i 79 evra, a putnici će morati da doplate za aerodromske takse, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << osiguranje i avio-gorivo. Koliko će to iznositi moći će da se sazna od sutra, kada će karte biti puštene u prodaju.

– Naši avioni će za Zagreb leteti tri puta nedeljno, ponedeljkom, sredom i petkom. Cene karata zavisiće od popunjenosti aviona i momenta kada se karta kupuje. Putnici koji rezervaciju izvrše nekoliko nedelja unapred, karte će kupovati po znatno nižim cenama nego uoči samog leta, jer cene sa približavanjem datuma putovanja rastu – objašnjava Vladimir Ponjović.

Osim za Zagreb, "Centavija" će 25. oktobra uvesti letove i za Podgoricu. Karte će i za tu destinaciju koštati između devet i 79 evra, plus prateći troškovi. Ponedeljkom i sredom "Centavija" će za Podgoricu leteti dva puta dnevno, ujutro i uveče, dok će petak pokrivati samo jedan let.

– Za Podgoricu ćemo ponedeljkom i sredom saobraćati po dva puta dnevno kako bi poslovni putnici ujutro mogli da otputuju i istog dana da se vrate u Beograd. U toku su pregovori i o uspostavljanju saobraćaja sa nekoliko evropskih zemalja, među kojima su Nemačka, Italija, Švajcarska, Mađarska i Austrija. Očekujemo da će na letovima ka tim zemljama biti i dosta stranih turista koji će uz jeftinu kartu poželeti da posete Srbiju – dodaje izvršni direktor "Centavije".

Inače, pomenuta avio-kompanija je osnovana privatnim kapitalom i trenutno u floti ima dva aviona tipa BAE 146, sa po 98 sedišta. Tokom prethodna tri meseca, od kada posluje, "Centavija" je prevezla šesnaest hiljada putnika na 220 međunarodnih letova. Prodaja karata obavlja se putem "kol centra", ovlašćenih turističkih agencija ili na šalteru "Centavije" na Aerodromu "Nikola Tesla". Za sada je moguće samo plaćanje u bankama i poštama, a, kako je najavljeno, u rad će uskoro biti pušten i sistem za elektronsku "on lajn" kupovinu karata.

M. Lakić

[objavljeno: 17.10.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.