Cent van upotrebe u evrozoni?

Izvor: B92, 14.Maj.2013, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cent van upotrebe u evrozoni?

Brisel -- Evropska komisija je saopštila da sve činjenice idu u prilog povlačenja iz upotrebe novčića od jednog i dva centa u evrozoni.

EK dodaje da bi reakcija građana mogla biti negativna zbog straha da to može dovesti do rasta cena.

Kako prenosi AFP, Komisija je ocenila da bi troškovi izrade novčića od jednog i dva centa do 2020. dostigli 1,4 milijardi evra. U saopštenju evropske komisije se navodi da su reakcije građana protivurečne.

"Ljudi s jedne strane tvrde da su vezani za te novčiće i da se boje rasta inflacije u slučaju njihovog povlačanja, a s druge strane ih skoro uopšte ne koriste", dodaje se u izveštaju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Evrozona izbacuje cent iz upotrebe

Izvor: Akter, 14.Maj.2013

Evropska komisija je saopštila da sve činjenice idu u prilog povlačenja iz upotrebe novčića od jednog i dva centa u evrozoni

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.