Cene u trgovinama će rasti do 10 odsto

Izvor: Politika, 13.Sep.2011, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cene u trgovinama će rasti do 10 odsto

BEOGRAD - Maloprodajne cene u trgovinama u Srbiji rašće tokom jesenjih meseci do 10 procenata, ali to ne zavisi samo od situacije na domaćem tržištu već i od kretanja evra na međunarodnom tržištu, izjavio je danas predsednik Upravnog odbora novoformiranog Sektora trgovine pri Uniji poslodavca Srbije Goran Kovačević.

Na konferenciji za novinare, on je rekao da trgovci imaju svakodnevne najave proizvođača da će cene rasti po nekoliko procenata, ali da se ne očekuju neka dramatična >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << poskupljenja.

Kovačević je dodao da trgovci nemaju neko posebno objašnjene poskupljenja mnogobrojnih proizvoda u proteklom periodu jer trgovine primenjuju nove cenovnike koje dobiju od proizvođača.

Govoreći o glavnim uzrocima poskupljenja, Kovačević je na prvom mestu naveo rast troškova proizvodnje i nisku produktivnost i istakao da se ne može govoriti o velikim trgovačkim maržama jer one ne idu preko 20 procenata, kako se često ističe, već su u proseku niže od 18 odsto.

Krajem avgusta i početkom septembra u trgovinama u Srbiji poskupeli su mnogobrojni proizvodi od tri do 30 procenata, a među njima su i suhomesnate prerađevine, slatkiši, konzerve, pivo, bezalkoholna pića, kućna hemija...

Tanjug

objavljeno: 13.09.2011.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Cene u trgovinama će rasti do 10 odsto

Izvor: Economy.rs, 13.Sep.2011

Maloprodajne cene u trgovinama u Srbiji rašće tokom jesenjih meseci do 10 procenata, ali to ne zavisi samo od situacije na domaćem tržistu već i od kretanja evra na međunarodnom tržišu, izjavio je danas predsednik Upravnog odbora novoformirang Sektora trgovine pri Uniji poslodavca Srbije Goran...

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.