Cene u marketima odletele u nebo: Bezobrazluk, preterali su

Izvor: B92, 09.Jul.2018, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cene u marketima odletele u nebo: Bezobrazluk, preterali su

Podgorica -- Postalo je pravilo da početak letnje turističke sezone na primorju obeleži i porast cena u trgovinama.

Ovoga puta, ako je suditi po reakciji potrošača, ali i po istraživanju, došlo je do drastičnog skoka cena mnogih artikala u Crnoj Gori, u proseku od 20 do 40 odsto.

Meštani i turisti s razlogom negoduju. Cene osnovnih namirnica su previsoke za prosečnog građanina, pričaju ljutito građani Herceg Novog za Radio Jadran, prenosi CDM.

“Užasno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su porasle cene da se više ne može kupiti ni hleb niti mleko. Dva puta je za mesec dana došlo do skoka . Samo mleko koje sam plaćala 60 centi, sada je 70 centi. Hleb koji sam kupovala za 29 centi, sada dajem 40 centi”, navodi gorda penzionerka, koja , kaže da sa 250 evra jedva preživljava. Zato uvek i kupuje najjefinije namirnice.

“Svake sezone cene rastu, a ove baš drastično. Naredne godine možemo očekivati nastavak poskupljenja, a plate i penzije ne mrdaju”, priča jedan sugrađanin.

“Neverovatno je sve otišlo, hrana, sanitarije, kozmetika… to je već divljanje. Najgore je što ćemo sve to plaćati i kada odu turisti. Trgovci su stvarno preterali. Bezobrazluk”, srdita je Novljanka.

“Najviše su poskupili suhomesnati i mlečni proizvodi, sokovi, hrana za decu, zatim voće i povrće, koje je daleko skuplje nego u ostalim gradovima. Sve je poskupelo, čak i voda. Strašno”, dodaje njena prijateljica.

“Visoke cene ne odgovaraju ni domaćima,niti turistima. Trebalo bi da se zapitamo kakvu poruku šaljemo gostima od kojih većini na primorju zavisi egzistencija. Oni se žale , a žalimo se i mi. Oni odoše, a nama ostadoše nagrđene cene u svim radnjama”, primećuje i mladi bračni par.

Turistima koji stižu iz evropskih zemalja sve je podnošljivo, čak i povoljnije, međutim, onima iz regiona kupovina u hercegnovskim trgovinama je često šokantna.

“Povrće i voće, prehrambrene namirnice, garderoba, u Herceg Novom su skoro duplo skuplji. Prinuđeni smo da dobro pazimo gde kupujemo, jer smo već prvog dana uočili različite cene istih artikala u marketima. Po nešto suhomesnato smo i doneli sa sobom”, kaže jedan turista iz Sarajeva.

Herceg Novi ima razgranatu trgovinsku mrežu, konkurencija je velika, ali niko od velikih trgovinskih lanaca očigledno nije odoleo izazovu veće zarade u sezoni. Svi su korigovali cenovnike.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Papareno na primorju: Cene u marketima skočile, meštani i turisti besni

Izvor: BKTV News, 09.Jul.2018

Postalo je pravilo da početak letnje turističke sezone na primorju obeleži i porast cena u prodavnicama...Kako prenose crnogorski mediji, cena mnogih artikala u trgovini, porasla je u proseku od 20 do 40 odsto...Meštani i turisti s razlogom negoduju. Cene osnovnih namirnica su previsoke za prosečnog...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.