Cene ruše sve pred sobom

Izvor: BKTV News, 25.Jun.2012, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cene ruše sve pred sobom

Ceh kupovine na pijacama i u trgovinama tokom juna se nije mogao predvideti. Ko je u nabavku pošao sa budžetom od prethodne nedelje, morao je da “seče” ili spisak ili gramažu.
Tokom prvog letnjeg meseca u Srbiji su iz nedelje u nedelju poskupljivale sve vrsta mesa, voće i povrće, uvozni proizvodi, pa i ulje posle godinu dana “mirovanja”. A šta je tačno uzrok serijskih “udara” hrane na kućne budžete, Ministarstvo poljoprivrede i trgovine će, kako je saopšteno, analizirati.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << /> A u junu je, u odnosu na početak godine, prema podacima Ministarstva, ulje poskupelo od 2,47 do 11,74 odsto. Cena svinjskog mesa je porasla od 23,77 odsto do 29,78 odsto. Junetina je skuplja od 8,45 do 17,64 odsto, a piletina od 17,74 odsto do 26,13 odsto. Potrošačima se čini da su korekcije bile i veće.Od stručnjaka se ovih dana moglo čuti da je glavni razlog poskupljenja mesa rast cena sojine sačme.
Kilogram sačme primakao se ceni od 51 dinar, bez PDV, a to je cena koja se ne pamti za ovu vrstu robe. U Ministarstvu trgovine pretpostavljaju razloge poskupljenja uvozne robe, ali ne i domaćih proizvoda.
Izvor: Vecernje Novosti
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.