Cene niske, a kupaca nema

Izvor: Blic, 05.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cene niske, a kupaca nema

Sezona zimskih sniženja ovih dana je dostigla svoj vrhunac. Od početka februara većina trgovaca odobrava popuste do 70 odsto, pa roba koja je na početku sezone bila prilično skupa, sada može da se pazari po pristojnim cenama. Međutim, da li zbog toga što su se zasitili zimske ponude ili što su sav novac potrošili u januaru, mušterije u ovim radnjama mogu da se izbroje na prste.



Iako bi svako očekivao da će totalne rasprodaje privući ogroman broj mušterija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za razliku od prošlog meseca, u većini prodavnica ovih dana vlada pustoš.

- Kod nas su rasprodaje počele još krajem decembra, tako da smo tokom celog januara imali pune ruke posla. Sada se roba prilično desortirala, pa mušterije više interesuje nova kolekcija koja polako pristiže - priča prodavačica iz radnje „Kaliopi".

U ovoj radnji totalno sniženje važi do 11. februara, a pantalone po „poslednjoj ceni" koštaju od 640 do 1.600, jakne su od 1.200 do 3.200, suknje su od 480 do 1.200, a džemperi od 800 do 1.600 dinara.

- Pametni ljudi uvek čekaju totalne rasprodaje jer znaju da će tada moći pazariti stvari po izuzetno pristojnim cenama. Međutim, kao i svaka žena, ni sama se često ne pridržavam ovog pravila, već kad mi se nešto jako svidi to odmah i kupujem. To je u suštini greška, ali je jače od mene - kaže Nena Janežić koju smo zatekli u prodavnici „Kaliopi" kako bira ešarpu.

Do kraja ove nedelje totalna rasprodaja važiće i u „Ovijeseu". Muškarci ovde mogu pazariti pantalone po ceni od 1.350, jakne od 4.000 do 6.000, kapute za 7.980, a džempere od 500 do 2.750 dinara.

Isto je i u „Ledžendu". Žene ovde za majice, suknje i džempere treba da izdvoje od 990 do 1.690 dinara, farmerke su od 1.694, a jakne od 1.990 dinara pa naviše. Muškarci u ovoj radnji džempere i pantalone mogu pazariti po ceni od 1.600 do 2.490, majice su od 990 do 1.390 dinara, dok jakni više nemaju.

Za razliku od njih, „Springfild" na sniženju nudi muške džempere po ceni od 1.290, majice su od 990, košulje od 1.490, pantalone od 2.490, a jakne od 3.490 dinara, a ove cene će važiti sve dok ima zaliha. Isto je i u „Kortefilu" gde će cene zimske garderobe koje su korigovane od 50 do 70 odsto važiti najkasnije do 29. februara.

- Retko kad čekam rasprodaje jer znam da one kod nas, za razliku od zapadnih zemalja, i nisu bogzna kako isplative. Zato tokom sezone kupujem ono šta mi treba, dok rasprodaje čekam uglavnom za dokupljivanje stvari koje već imam, poput majica i rolki. Ta kupovina uvek može da sačeka - kaže Ana Šćepanović.

Međutim, za razliku od prodavnica za odrasle, nešto veća posećenost može se videti u dečjim radnjama poput „Beba kidsa" i „Todoru".

- Totalno sniženje donelo nam je pune ruke posla, jer roditelji kupuju i za sledeću sezonu. Tako nam je juče došla jedna žena koja je pazarila šest istih modela pantalona, ali u različitim bojama. Za razliku od januara, kada je radnja bila puna, ponuda nam je sada prepolovljena - kaže prodavačica u „Beba kidsu".

Osim za dečju garderobu, ovih dana vlada veliko interesovanje i za obuću na sniženju, zbog čega je većina modela ili nestala ili ih ima samo u određenim veličinama.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.