Cene nafte stagniraju

Izvor: S media, 15.Sep.2009, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cene nafte stagniraju

Cene nafte su od početka ove sedmice uglavnom stagnantne, a barel te sirovine je danas na indikativnoj berzi u Njujorku vredeo oko 69 dolara, u situaciji kad investitori pažljivo procenjuju zabrinutost koja na tržištu vlada zbog slabe tražnje osnovnih energenata, kao i izglede za globalni privredni oporavak.

Američka "laka" nafta za terminsku isporuku u oktobru je na Njujorškoj robnoj berzi poskupela 16 centi, na 69,02 dolara za barel, dok je istovremeno evropska "brent" >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nafta na Medjunarodnoj berzi petroleja u Londonu pojeftinila 19 centi, na 67,25 dolara po barelu, prenele su svetske agencije.

Naftom se ovog leta trgovalo po ceni izmedju 65 i 75 dolara za barel, a taj period je obeležen rastom zaliha te najvažnije energetske sirovine, kao i padom potrošnje.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.