Cena zlata kreće se u blizini najnižeg nivoa u poslednje 4 godine

Izvor: GdeInvestirati.com, 03.Nov.2014, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cena zlata kreće se u blizini najnižeg nivoa u poslednje 4 godine

Cena zlata je nastavila da se kreće u blizini najnižeg nivoa u poslednjih 4 godine nakon što je odluka Banka Japana da poveća monetarno stimulisanje i završetak programa kupovine obveznica u SAD-u uticao na jak rast dolara.  

Cena zlata je ostvarila prvi uzastopni mesečni pad cene u 2014 godini nakon što je prošle nedelje pala na najniži nivou od jula 2010 godine. Tokom azijskog i ranog evropskog trgovanja cena zlata pala je 0.33%.

Na jednočasovnom >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << grafikonu MACD je u zoni prekomerne prodaje dok RSI raste. Cena se kreće oko srednjeBolindžer trake tako da je moguć nastavak oscilovanja. Naša preporuka bila bi kupovna pozicija.

Primarna podrška:1220.00

Primarni otpor: 1275.00

Naše viđenje: Kupovna pozicija sa ulaskom na 1168.00 a prvom metom na 1170.00 i drugom na 1172.00

Alternativni scenario: Ukoliko se cena spusti ispod 1167.00 onda je moguć pad na 1163.00

Komentar:MACD je u zoni prekomerne prodaje dok RSI raste. Cena se kreće oko srednjeBolindžer trake tako da je moguć nastavak oscilovanja.

Trend: Oscilovanje na kraći rok, bočno kretanje na duži rok.

izvor: FXlider.com

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Povezane vesti

Cena zlata i dalje pod pritiskom jakog dolara

Izvor: GdeInvestirati.com, 04.Nov.2014, 12:37

Cena zlata se nije mnogo kretala tokom azijskog trgovanja i nastavila je da bude pod pritiskom jakog dolara i dobrih ekonomskih rezultata koji su u poslednje vreme objavljivani u SAD-u.  ..Odluka Banke Japana da promeni monetarnu politiku investitore je iznenadila tako da je tražnja za dolarom kao...

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.