Cena ispod tržišne: Iran će koristiti sve resurse za prodaju nafte na crnom tržištu

Izvor: B92, 05.Maj.2019, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cena ispod tržišne: "Iran će koristiti sve resurse za prodaju nafte na crnom tržištu"

Teheran -- Iran je mobilisao sve svoje resurse za prodaju nafte na "sivom tržištu".

Ovo je danas rekao Amir Hosein Zamaninija, zamenik minista za naftu Irana.

"Zaobilćićemo američke sankcije koje Teheran smatra nelegitimnim", rekao je Amir Hosein Zamaninija, prenosi Rojters.

Sjedinjene Američke Države su se povukle iz nuklearnog sporazuma o ​​Iranu. Nedavno, svetskim silama, a i drugim kupcima su rekli da prekinu kupovinu iranske nafte do 1. maja. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << U suprotnom će se suočiti sa sankcijama.

Iran kaže da će nastaviti da izvozi naftu uprkos sankcijama Sjedinjenih Država, što je deo kampanje Vašingtona koja ima za cilj da zaustavi program teheranskih balističkih raketa i obuzda njegovu regionalnu moć.

Zamaninia nije naveo detalje o "sivom tržištu", ali se u Iranu često navodi da prodaju naftu sa velikim popustima, a često i kroz privatne firme.

"Mi sigurno nećemo prodavati 2,5 miliona barela dnevno kao pod nuklearnim sporazumom", rekao je Zamaninija, ne navodeći podatke o trenutnoj prodaji.

.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.