Cena grejanja bi  trebalo da poskupi

Izvor: S media, 12.Jul.2010, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cena grejanja bi trebalo da poskupi



Predsednik Upravnog odbora Udruženja toplana Srbije Dejan Stojanović izjavio je danas da bi bilo realno da grejanje poskupi sa 60 na 77 dinara po kvadratnom metru i najavio da će odredjeni broj toplana u Srbiji zatražiti takvo poskupljenje.


"Dobar deo zahteva toplana da grejanje poskupi već postoji kod lokalnih samouprava, koje odobravaju poskupljenje grejanja, a očekujemo da će još neke toplane zatražiti povećanje cena toplotne energije", rekao je Stojanović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
On je napomenuo da u Srbiji postoji veliki raskorak izmedju cena toplotne energije i cena energenata, koje stalno rastu, i naveo da su cene grejanja u Srbiji trenutno u proseku oko 60 dinara po kvadratnom metru, a da bi, zbog rasta cene energenata, trebalo da iznose oko 77 dinara po kvadratu.

Stojanović je naveo da toplane za isporučene energente trenutno duguju oko 9,1 milijardu dinara, zbog nemogućnosti da naplate dugove za grejanje, ali i dodao da očekuje da će, i pored problema sa kojim se toplane suočavaju, naredna grejna sezona u Srbiji uspešno započeti.



"Sve nadležne smo upozorili sa tom situacijom i očekujemo da ćemo početkom septembra naći rešenje, kako bi uspešno i na vreme počela grejna sezona u Srbiji,"
rekao je Stojanović.

Podeli ovu vest sa prijateljima na FACEBOOK-u klikom na dugme.

Povezane vesti

Nafta ispod 76 dolara

Srpski taksisti najgori u regionu

Bugari plaćaju najskuplje vozila u EU

Otkup 70.000 tona pšenice počinje sutra

Nećemo odobriti još jedno poskupljenje struje

Komentari

Ostavi komentar Nema komentara

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Realno je da grejanje poskupi"

Izvor: B92, 12.Jul.2010

Beograd -- Predsednik Upravnog odbora Udruženja toplana Srbije Dejan Stojanović izjavio je da bi bilo realno da grejanje poskupi sa 60 na 77 dinara... Najavio je da će određeni broj toplana u Srbiji zatražiti takvo poskupljenje..."Dobar deo zahteva toplana da grejanje poskupi već postoji kod lokalnih...

Nastavak na B92...

Realno da grejanje poskupi sa 60 na 77 dinara

Izvor: Glas javnosti, 13.Jul.2010, 07:06

BEOGRAD - Predsednik Upravnog odbora Udruženja toplana Srbije Dejan Stojanović izjavio je da bi bilo realno da grejanje poskupi sa 60 na 77 dinara po kvadratnom metru i najavio da će određeni broj toplana u Srbiji zatražiti takvo poskupljenje..."Dobar deo zahteva toplana da grejanje poskupi već...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.