Cena će sigurno rasti VIDEO

Izvor: B92, 04.Jul.2021, 13:25

Cena će sigurno rasti VIDEO

Cena nafte na svetskom tržištu raste.

Hoće li i u Srbiji cene goriva ponovo skočiti? Koliko bi gorivo moglo da poskupi? Ova pitanja Televizija Prva postavila je Nebojši Atanackoviću iz AD "Nafta".

"Cena goriva u Srbiji uvek prati cenu sirove nafte na berzi, ali treba reći da bez obzira koliko raste cena nafte, gorivo na pumpana ne raste po tom istom procentu, s obzirom na to da najveći deo cene koju plaćamo u maloprodaji - na pumpama, praktično čini porez, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odnosno akciza, PDV i neki drugi dodatni troškovi koji se uračunavaju u cenu goriva. Zato ne treba to računati 'jedan na jedan'", kazao je Atanacković.

Arapi sami protiv svih - da li su dovoljno jaki?

Podsetio je da cena sirove nafte raste od jeseni.

"Ova cena koja trenutno raste, koja je prešla 70 dolara po barelu, praktično je više cena očekivanja, jer trgovci očekuju dalje smanjivanjem pandemije i povećavanje prometa", istakao je.

Kod nas će, navodi, cena sigurno rasti.

Koliko će vas koštati gorivo do mora: Razlika i do 70 dinara po litru, Grčka najskuplja

"Međutim, ne treba očekivati da će to biti toliko dramatično", kazao je sagovornik Prve.

Opširnije u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.