Cena će ostati povoljna: Rusija je opet uz nas, u Srbiji će biti toplo ove zime

Izvor: B92, 07.Okt.2021, 11:43

Cena će ostati povoljna: "Rusija je opet uz nas, u Srbiji će biti toplo ove zime"

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović izjavio je danas da će, uprkos energetskoj krizi u svetu, ruski gas u Srbiju ove sezone stizati redovno.

I to po povoljnijim cenama, kao i do sada.

Popović je to izjavio na konferenciji za medije, posle sednice Međuvladinog komiteta za saradnju Srbije i Rusije koja je održana na Zlatiboru, na kojoj je kopredsedavao zajedno sa zamenikom predsednika Vlade Rusije Jurijem Borisovom.

“Sada u ovom teškom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << energetskom vremenu, kada je cena gasa eksplodirala i veća je 10 ili 20 puta nego što je to bilo pre godinu ili dve, Rusija je opet uz nas. U toku su i pregovori o novom dugoročnom ugovoru između Gasproma i Srbijagasa i ono što je najvažnije, gospodin Borisov, veliki prijatelj Srbije, me je uverio da će u Srbiji biti toplo ove zime i sigurni smo i da će cena biti onakva kakvu je Rusija uvek davala Srbiji, povoljna”, rekao je Popović.

Ministar je podsetio da je Rusija bila uz Srbiju i u vreme krize izazvane pandemijom, najpre kroz pošiljke medicinske opreme, a potom i sa vakcinama.

Istakao je da je na predlog Borisova naša zemlja počela da proizvodi ruske vakcine sputnjik V, dodajući da su se potom predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ruski predsednik Vladimir Putin o tome dogovorili.

“Srbija je za ovaj kratak period proizvela već million i po vakcina sputnjik V, jedina u Evorpi, a do kraja godine će proizvesti i svih četiri miliona vakcina, kao što je predviđeno prvim ugovorom”, rekao je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.