Čelnik Mekdonaldsa priznao: Kompanija pogođena bojkotom na Bliskom istoku

Izvor: B92, 05.Jan.2024, 14:10

Čelnik Mekdonaldsa priznao: Kompanija pogođena bojkotom na Bliskom istoku

Izvršni direktor svetskog lanca restorana brze hrane Mekdonalds Kris Kempzinski smatra da je to posledica "povezanih dezinformacija".

Naime, juče je on izjavio da je nekoliko tržišta ovog restorana na Bliskom istoku i izvan njega pogođeno bliskoistočnim konfliktom.

Prema njegovim riječima, u svakoj državi u kojoj posluju, uključujući muslimanske države, Mekdonalds s ponosom predstavljaju lokalni vlasnici franšize koji neumorno rade i podržavaju zajednice, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zapošljavajući hiljade ljudi. Izraelska franšiza Mekdonaldsa je na društvenim mrežama objavila da je pripadnicima izraelske vojske besplatno dao hiljade obroka, podseća Kliks.

Mekdonalds je među velikim Zapadnim lancima restorana brze hrane koji su pogođeni bojkotom koji je usledio nakon izraelske ofanzive na Pojas Gaze. Kako je objavila agencija Rojters, zapadni brendovi taj bojkot osete u Egiptu i Jordanu, a to je sve više slučaj i u drugim državama, kao što su Kuvajt i Maroko.

Jedan od razloga za bojkot je i taj što su neke od pomenutih kompanija zauzele proizraelske stavove i/ili zbog navoda da imaju finansijske veze s Izraelom.

Malezijska franšiza Mekdonaldsa je tužila pokret BDS koji promoviše bojkot Izraela, a kao razlog za to su naveli izjave za koje smatraju da su naštetile njihovom poslovanju. Potražuju odštetu u iznosu od 1,31 milion dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

McDonalds priznao da je pogođen bojkotom zbog Bliskog istoka

Izvor: Capital.ba, 06.Jan.2024, 13:45

NJUJORK – Izvršni direktor svjetskog lanca restorana brze hrane McDonald's Kris Kempczinski je izjavio da je nekoliko tržišta ovog restorana na Bliskom istoku i van njega pogođeno bliskoistočnim konfliktom. FOTO: Agencije Smatra da je to posljedica “povezanih dezinformacija”. Prema njegovim...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.