Cela banka na mobilnom - uskoro i u Srbiji

Izvor: Mondo, 20.Maj.2019, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cela banka na mobilnom - uskoro i u Srbiji

Uzeti kredit onlajn, prebaciti sredstva mobilnim telefonom za manje od dve sekunde, imati celu banku na telefonu i drugo, nije nešto o čemu govorimo samo kao o "skandinavskim čudima" već ubrzano postaje realnost i u Srbiji.

Foto: Mondo/Goran Sivački ilustracija

To izjavila je danas viceguvernerka Narodne banke Srbije Dragana Stanić na konferenciji "Digitalno bankarstvo".

Stanić je istakla da je guvernerka Jorgovanka Tabaković odredila digitalizaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kao jedan od prioriteta, kao način da dođemo do efikasnijih, jeftinijiih i korisnicima prilagođenijihi finansijskih usluga.

"Od samih bankara može se čuti da su zadovoljni što naša centralna banka gura finansijsku industriju i promene u tom sektoru napred", istakla je Stanić.

Dodala je da se sve više koriste klaudi, big data, veštačka inteligencija, biometrijska verifikacija, digitalni identitet, robo savetnici... , kao i da to sve nepovratno menja svet.

Prema njenim rečima, NBS je prva institucija koja je uvela neobaveznost upotrebe pečata.

Takođe, NBS je među prvima u Evropi uredila utvrđivanje identiteta fizičkog lica putem video veze u realnom vremenu.

"Omogućeno je i zaključivanje onlajn ugovora sa bankama i drugim finansijskim institucijama, a stvorene su pretpostavke da se identifkikacija klijenata vrši bez potrebe njegovog odlaska u prostorije banke", naglasila je Stanić.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Imati celu banku na telefonu, ubrzano postaje realnost i u Srbiji"

Izvor: B92, 20.Maj.2019

Beograd -- Uzeti kredit onlajn, prebaciti sredstva mobilnim telefonom za manje od dve sekunde, imati celu banku na telefonu i drugo ubrzano postaje realnost i u Srbiji...Ovo je rekla viceguvernerka Narodne banke Srbije Dragana Stanić na konferenciji Digitalno bankarstvo. Navela je da se temeljno menjaju...

Nastavak na B92...

"Cela banka na telefonu - ubrzo će ovo biti realnost u Srbiji"

Izvor: Kamatica.com, 20.Maj.2019

Uzeti kredit onlajn, prebaciti sredstva mobilnim telefonom za manje od dve sekunde, imati celu banku na telefonu i drugo ubrzano postaje realnost i u Srbiji..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.