Izvor: B92, 01.Feb.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čekanje na otpremnine u zdravstvu

Beograd -- Oko 2000 ljudi, koji su dobrovoljno napustili radna mesta u zdravstvu, već duže od mesec dana čeka na isplatu otpremnina.

U Vojvodini oko 2000 zaposlenih u zdravstvu, koji su dobrovoljno napustili radno mesto, već mesec i po dana čeka da im se isplate otpremnine. Zaposleni su novac trebali da dobiju 15 decembra, što je odloženo do kraja januara, a najnovije obećanje ministra finansija je da će pare biti uplaćene do kraja februara.

Pokrajinski sekretar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za zdravstvo i socijalnu politiku dr Miloš Lučić kaže da su nadležni u Vojvodini poslali sve materijale u republičko Ministarstvo zdravlja i finansija, i da sada od njega zavisi kada će otpremnine radnicima biti uplaćene. "15 decembra su trebale biti isplaćene otpremnine, prema obećanju ministra Milosavljevića. Čujem da postoje neke naznake iz Ministarstva da će to verovatno biti učinjeno do kraja februara", rekao je Lučić.

Predsednica sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine, Dr Dunja Civrić, kaže za B92, da je taj Sindikat tražio i od republičkog Ministarstva zdravlja objašnjenje zašto otpremnine zdravstvenim radnicima kasne: "Dobijali smo informaciju da su administrativno svi podaci iz Vojvodine obrađeni, da je ministarstvo završilo svoj deo posla i da je to predato trezoru Narodne banke koji određuje prioritete isplate. Konačno, 27. januara održan je sastanak i ministar finansija je ovaj put dao usmenu garanciju da će otpremnine biti isplaćene do kraja februara. Kao što vidite rok se produžava i zaista dovodim u pitanje ozbiljnost namere da se ove otpremnine u celini isplate." Državni sekretar u ministarstvu zdravlja, Nevena Karanović, izjavila je za B92 da od ministarstva finansija zavisi kada će otpremnine biti isplaćene. Prema njenim rečima to trebalo da se dogodi do 15. februara. Inače, otpremnine je do sad dobilo 7140 zaposlenih, a na isplatu i dalje čeka oko 2000 zaposlenih u Vojvodini i 600 u centralnoj Srbiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.