Čekamo 30 god, od Ostružnice do Bubanj potoka...

Izvor: B92, 17.Okt.2017, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Čekamo 30 god, od Ostružnice do Bubanj potoka..."

Beograd -- Izgradnja obilaznice oko Beograda za Vladu Srbije je od strateškog značaja jer se na taj projekat čeka već 30 godina.

To je istakla potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović u razgovoru sa predstavnicima kompanije "Pauer Čajna".

"Za Sektor B, deonicu od Ostružnice do Bubanj potoka, prošle godine je potpisan komercijalni ugovor i očekujemo da ona bude završena do kraja 2020. godine", rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Mihajlovićeva, saopšteno je iz njenog kabineta.

Ona je naglasila da je, pored efikasne realizacije projekta na već ugovorenoj deonici, cilj Vlade da se što pre zaključi komercijalni ugovor i za preostali 31 kilometar Sektora C, Bubanj potok - Vinča - Pančevo.

"Želimo da Srbija bude lider u saradnji sa Kinom u oblasti infrastrukture i centar za kineske investicije u ovom delu Evrope", rekla je Mihajlovićeva, ističe se u saopštenju.

Kako je dodala, ukupna vrednost infrastrukturnih projekata Srbije i Kine je oko šest milijardi evra.

Sjung Lisin, potpredsednik kompanije "Pauer Čajna", čija je ćerka firma kompanija "Sinohidro" angažovana u Srbiji, zahvalio je potpredsednici Vlade na podršci u realizaciji projekta i dodao da će "Sinohidro" dati sve od sebe da gradnju obilaznice uspešno završi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.